top of page
  • Foto van schrijverAmy Thoonen

Blind Walls Gallery Breda

Bijgewerkt op: 26 jul. 2022

Een wandelroute door het centrum van de stad met een gids. Zij vertelde ons tijdens de route allerlei informatie over de werken waar we langsaf kwamen. Mijn interesse voor graffiti werk is groot, vooral wanneer het in een (sur)realistische stijl wordt uitgevoerd. Deze route vondt ik dan ook ontzettend leerzaam.

Ze beschilderen de muren om te voorkomen dat er op straat vervuild, gehandeld of vernield wordt. Je kunt het zien als een museum op straat waarvan er steeds meer werken te zien zijn. Vaak worden deze schilderingen ook s’avonds verlicht, dit zorgt voor nog minder vandalisme en vervuiling. Sinds 2015 nodigt Blind Walls Gallery nationale en internationale kunstenaars uit die zich laten inspireren door de verhalen van Breda. Voor elke muurschildering wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie of het gebouw waar de schildering komt. Dat gebeurt onder andere in het Stadsarchief, maar ook door te praten met Bredanaars die al jarenlang in de stad wonen.


Deze tour heeft mij ontzettend geïnspireerd in hoe je binnen een manier van werkwijze, in dit geval graffiti, ontzettend veel verschillende stijlen kunt creëren en verschillende boodschappen kunt overbrengen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page